Affärsområden

Biodynamiska Produkter har i dagsläget tre affärsområden som var och en, på sina olika sätt, fångar det som är Biodynamiska Produkters uppdrag; att stödja de ekologiska och biodynamiska odlarna genom att tillgängliggöra deras produkter för en bredare publik. Det gör vi genom att skapa långsiktiga samarbeten och utan vinstintresse.

Grossist

Stiftelsen Biodynamiska Produkter är en av de första och största ekologiska grossisterna i Sverige, med det bredaste sortimentet. Vi har ekologisk och biodynamisk frukt, grönsaker, färskt bröd, drycker, mejeri- och kolonialvaror, rengöringsmedel samt hudvårdsprodukter i vårt sortiment. Ibland kunderna finns alltifrån enmansföretag och inköpsföreningar, till butiker, caféer, bagerier, skolkök och Michelinkrogar. Produkterna som erbjuds ska genomsyras av kvalitet, inte bara i produkterna själva utan även i värderingar och grundtanke hos leverantörerna som förser oss med dem.

Trading

Tradingverksamheten är ett led i att komma så nära odlarna som möjligt, var de än må befinna sig i världen. Genom vår tradingverksamhet samarbetar vi med andra värderingsmässigt liknande företag och stiftelser och handlar direkt från odlare i flera länder och importerar deras produkter med båttransport till framförallt Holland och Belgien där de slussas vidare till kunder i Europa. Till exempel handlar vi bananer, kaffe, mango och lime direkt ifrån Dominikanska Republiken. Verksamheten koordineras från vårt kontor i Uitgeest i Holland.

Ekolådan

Ekolådan är vår tjänst för konsumenter och är Sveriges första prenumerationstjänst för frukt och grönt som startade redan 2003 – en föregångare till alla de tjänster som erbjuds via nätet idag. Grundtanken med Ekolådan är att hjälpa små- och mellanstora odlare att nå konsumenterna på ett enkelt sätt – genom färdiga lådor med frukt- och grönt. Sedan 2009 erbjuder vi också företagsfrukt via Ekolådan. Ekolådans kunder får odlarnas bästa ekologiska grönsaker och frukter hem till dörren och har dessutom möjlighet att beställa utvalda varor från grossistens breda sortiment.

Läs mer