Om oss

Vi är Sveriges första helt igenom ekologiska grossist. Vi startade redan 1974 långt innan ekologiskt blev den trend och livsstil som den är idag. Alla våra produkter är ekologiska, vissa också biodynamiska men oavsett märkning är det för oss avgörande att våra leverantörer har ett verkligt engagemang för den ekologiska rörelsen och för genuin matkvalitet.

Tobias Zeiher (t.v.), VD och John Gerhard (t.h.), styrelseordförande

Vår filosofi

Vi på Biodynamiska Produkter anser att naturen ska bevaras, stärkas och utvecklas, inte förbrukas, belastas och förgiftas. Vi är övertygade om att detta sker bäst genom ett omtänksamt, respektfullt och lyhört samspel mellan människor, jord, djur, växter och inte minst andra människor. På det sättet skapas även förutsättningar för att naturen ska kunna ge oss sunda och högvärdiga livsmedel

Vi vill stödja dem som odlar och tar fram livsmedel på det här sättet och vi vill att så många som möjligt ska få tillgång till produkter med den här extra dimensionen av kvalitet som kommer från dessa gårdar.

Målsättningen med vår verksamhet är:

  • Att stödja de biodynamiska/ekologiska jordbrukarna genom att göra deras produkter lättillgängliga för alla konsumenter, så att bönderna får en marknad och en seriös och långsiktigt samarbetspartner.

  • Att erbjuda konsumenter bästa möjliga högvärdiga livsmedel från biodynamiska & ekologiska odlingar.

  • Att bidra till utvecklingen av biodynamisk & ekologisk odling och relaterade verksamheter genom stöd till odlingsprojekt, forskning och utbildning.

Våra hörnstenar

Några historiska nedslag