Tillbaka

Aktuellt  10 januari, 2019

Nyhet, ’tree-to-bar’-choklad från Pacari!

Nu har vi choklad från Pacari i sortimentet.

Pacari är ett familjeägt bolag med målet att producera världens bästa choklad på det mest etiska och hållbara sättet. Det görs från ”tree to bar” och chokladen har vunnit mängder av internationella priser sedan 2012. Allt är ekologiskt och en hel del även biodynamiskt, det är dessutom mjölkfritt. Vi har valt att ta in 14 varianter. Dessa hittar ni HÄR.

Pacari är ett familjeägt Ecudarorianskt företag med ett enda mål: att producera ekologisk mörk choklad av absolut högsta kvalitet på det mest etiska och hållbara sättet. Det görs från ’träd till kaka’ i Ecuador, är veganskt och fair trade samt fritt från soja och palmolja. Det är certifierat ekologiskt, till viss del även biodynamiskt, och har fått över 220 internationella utmärkelser sedan 2012.

Genom Pacaris tillverkning stödjer man över 3500 familjer. Det gör man genom att köpa råvaror direkt från familjerna utan mellanhänder och genom att ge dem skälig ersättning, över marknadspris, för det arbete de lägger ner.

Choklad med hög kakaohalt har en rad hälsofördelar. Först och främst anses rå kakao vara en ’superfood’ och innehåller vitaminer och mineraler bl a magnesium, flavanoider med anti-oxiderande egenskaper, vitamin B1, B2, B3, B5, B9 och E, samt essentiella fettsyror, proteiner och fibrer. Ju högre kakaohalt desto lägre sockerhalt. I Pacaris produkter är det enbart oraffinerat socker eller kokossocker. Båda dessa sockertyper gör att sockret behåller sina naturliga mineraler och näringsämnen.

Pacaris choklad smakar fantastiskt, har snygga säljbara förpackningar och finns i varianter som tilltalar var och en.

Läs om fler aktuella händelser