Tillbaka

Aktuellt  19 oktober, 2022

Mjölksyrade grönsaker i ny kostym

Nu börjar surkålssäsongen – och många kunder är nyfikna på fermenterade produkter (Surkål, Kimchi mm).

Varför?
Det är inte så konstigt, de senaste åren har allt fler fått upp ögonen för att fermenterat inte bara är nyttigt, det är dessutom ett gott tillbehör till väldigt många rätter. Att råvarorna i Tistelvinds produkter är svenska och ekologiska gör inte saken sämre.

Levande mjölksyrabakterier från Östergötland
Efter att enbart ha tillsatt salt och kryddor sker en naturlig fermentation av grönsakerna som odlats av utvalda lokala bönder. Hela processen sker i fabriken i Boxholm i Södra Östergötland men du hittar produkterna i matbutiker i hela landet.

Tistelvind har lång erfarenhet av livsmedelsproduktion och ett stort intresse av mikrobiologi. Att få jobba och utveckla mjölksyrejästa produkter är något av en dröm som slagit in!
Läs mer i Tistelvinds fermenteringsfakta på hemsidan.

Ny design, tydligare produkter

Tistelvinds fermenterade produkter kommer nu i helt ny kostym. Alla deras produkter får nya etiketter och nya lock för att bli attraktivare i hyllan.
De gamla burkarna byts ut mot nya vartefter. Först in i vårt lager är Surkål!

Alla Tistelvinds produkter består av ekologiska grönsaker. 100% av grönsakerna kommer från svenska utvalda lantbrukare, från Halland i söder till Dalarna i norr.

Hälsosamt
Alla produkter är opastöriserade och fermenterade. Det innebär att de har massvis med levande mjölksyrabakterier och fibrer som är helt fenomenala för din mage.

Under fermentationsprocessen skapas också vitaminer. Det innebär att produkterna kan innehålla både fler och mer vitaminer än färska grönsaker

Låter det spännande? Vill du veta mer om Tistelvinds fermenterade sortiment eller produkter?
Prata med vår säljare så får du veta mer. Du hittar produkterna på hemsidan.

Läs om fler aktuella händelser