Tillbaka

Leverantör

Solmarka

Solmarka Gårdsbageri startades i slutet på 80‐talet ute på den bördiga Möreslätten, 2 mil
söder om Kalmar. Från och med starten var produktionen helt inriktad på ekologiska och
biodynamiska råvaror. Helt i början bakades här enbart surdegsbröd, produkter som
knäckebröd och skorpor utvecklades ganska snabbt därefter.
Våra spröda och smakrika knäckebröd är bakade på surdeg och med mjöl malt på egen
kvarn. Det populära Delikatessknäckebrödet har under tiden fått sällskap av ett milt
Linfröknäcke och ett lite kryddigare dinkelknäcke.
På Solmarka Bageri tror vi inte att det finns några genvägar till riktigt gott bröd. Det är därför
vi mal vårt mjöl på stenkvarn, bakar brödet på surdeg och intresserar oss för äldre
spannmålssorter som emmer, dinkel och ölandsvete. Naturligtvis använder vi varken
genmodifierade produkter eller tillsatser. Vi väljer våra råvaror med omsorg och ser till att
de i möjligaste mån är både ekologiskt och biodynamiskt odlade.
Att baka är en passion och ett hantverk hos oss på Solmarka Bageri!

Läs om fler leverantörer